Therapie en coaching

Het leven confronteert ons soms met pijnlijke gebeurtenissen.
Niemand wil pijn, verdriet, boosheid en angst ervaren en de meesten van ons proberen het dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Juist door de moedige acceptatie van hoe de dingen voor je zijn, kan je je gaan ontspannen en ontdekken wat je werkelijk wil – gegeven de pijnlijke situaties waarmee het leven ons confronteert. Soms is, of lijkt, het heel praktisch: wat wil ik nou eigenlijk écht met mij werk? Soms kan een vraag gaan over relaties of gevoelens waar je je geen raad mee weet.

Pijnlijke gevoelens en gebeurtenissen roepen doorgaans een eerste reactie van verzet op. Op verschillende manieren gaan we er vervolgens mee om – bijvoorbeeld door hard te gaan werken, in onszelf te keren, ons terug te trekken of streng te worden naar onszelf of anderen. Dan komt er een moment dat je merkt dat het niet meer gaat. Je kunt last krijgen van slapeloosheid, piekeren, prikkelbaarheid, huilbuien, een gevoel van afgesloten of opgesloten zijn, eenzaamheid, somberheid, angstgevoelens. Je verlangt er naar je weer te kunnen ontspannen, contact te ervaren, te doen waar je goed in bent – je vrij te voelen.

Tijd om stil te staan en jezelf de gelegenheid te geven je veerkracht terug te vinden en weer sturing te geven aan je leven. Oók als er ingrijpende zaken zijn die je niet kan veranderen zijn er wel mogelijkheden te ontdekken om daarmee om te gaan.

Visie en werkwijze

Ik werk vanuit een integrale (mens)visie. We bestaan niet uit stukjes van onszelf – ons lichaam, onze geschiedenis, de situatie waarin we ons bevinden, onze relaties en levensfase waarin we ons bevinden, hebben invloed op ons.

Als we recht doen aan de complexiteit van het leven, doen we recht aan jou en daarmee aan de rol die je speelt in het leven van anderen.

Door mijn werkwijze ontwikkel  je inzicht en vaardigheden om direct mee aan de slag te gaan. Je ontwikkelt stuurkracht  – ook voor als het spannend is. Door juist te ontdekken en te ervaren van wat er is, ontstaat er ruimte voor nieuwe wegen, meer vrijheid en bevredigendere relaties. Daar is moed voor nodig. Samen wenden we die aan om de stappen te nemen die nodig zijn om verder te komen.

Met interventies, die praktisch waar mogelijk en meer in de diepte waar nodig, gaan we samen aan het werk. Effectief op zowel korte termijn – direct in je dagelijks leven, als op lange termijn.

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?
Neem dan graag contact met me op via het contactformulier.
Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 06 48520825/contact@anneruthvanhasselt.nl.